De behandeling:

 

Waneer u een afspraak heeft gemaakt en u komt in de trimsalon. Dan bekijken we samen wat er met uw hond moet gebeuren. Dit is afhankelijk van uw wensen maar natuurlijk ook van de vachtsoort en de conditie van de vacht op dat moment.

 

Iedere behandeling bestaat uit het wassen van de hond (uitgezonderd de plukvacht), reinigen van de oren, knippen van de nagels en zo nodig het legen van de anaalklieren. Verder kan de behandeling bestaan uit effileren, knippen, plukken, strippen en ontwollen. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel de hond te wassen, nagels te knippen of te ontklitten e.d .

 

Tevens beschikt de trimsalon over een verstelbaar bad en tafel waardoor het mogelijk is alle hondenrassen (groot/klein) te behandelen.

 

Effileren:

 

Effileren is het uitdunnen van de vacht met behulp van een effileerschaar. Hiermee verkrijgt men een mooi en natuurlijk effect. Deze techniek wordt veel bij de spaniël, setter en soortgelijke vachten toegepast.

 

Knippen:

 

Knippen is het inkorten van de vacht met behulp van schaar en of tondeuse. Een knipvacht blijft doorgroeien en kent geen ruiperiode. Het is belangrijk dat u zelf de knipvacht goed onderhoudt door regelmatig te borstelen/kammen om klitvorming te voorkomen. Knippen van de vacht is het gehele jaar mogelijk en lengte is in overleg zelf te bepalen.

 

Plukken:

 

De plukvacht bestaat uit een zachte dichte ondervacht  met daarboven de harde dekharen. Tijdens de ruiperiode die gemiddeld zo'n 2 keer per jaar voorbij komt moeten de oude harde dekharen verwijderd worden door ze met de hand eruit te plukken. Op deze manier blijft de structuur van de vacht in een optimale conditie. Sommige mensen vragen zich af of het plukken pijn doet. Dit is niet het geval zolang de vacht maar plukrijp is. Blijkt dat niet het geval te zijn dan wordt de behandeling gewoon een tijdje uitgesteld.

 

Strippen:

 

Strippen is ook een vorm van plukken. Het verschil is dat bij strippen de vacht niet geheel tot de onderwol wordt geplukt maar dat er een gedeelte blijft staan waardoor de hond zijn ruwharige uiterlijk behoudt. Bij de eerste behandeling wordt de gehele vacht geplukt. Na zo'n ongeveer 3 maanden moet de tweede behandeling plaatsvinden. Hierbij wordt de helft van de vacht geplukt. Dan weer na 3 maanden tijdens de derde behandeling wordt het deel dat er tijdens de tweede behandeling niet uit is gehaald er uitgehaald. Op deze manier wordt er een stripvacht gecreëerd. Het belangrijke bij het behoud van een stripvacht is dat de behandeling echt steeds optijd plaatsvindt wanneer dat niet gebeurt zal de gehele vacht er alsnog uitgeplukt moeten worden.

 

Ontwollen:

 

Ontwollen is het verwijderen van alle dode en loszittende onderharen. De ondervacht bestaat uit wol en de bovenvacht zijn de dekharen. Tijdens de overgang van winter naar zomer en andersom komt de wollaag los 'ruiperiode' tijdens deze periode kunt u uw hond naar de trimsalon brengen. Hierbij wordt het los zittende haar verwijdert. Het ontwollen versnelt de rui en de hond is daardoor sneller door zijn ruiperiode heen wat een hoop haren in huis bespaart.

 

2024  My Joomla   globbers joomla templates